donderdag 27 mei 2010

Pasta met pesto

Het commentaar van manlief: "dit is de lekkerste pasta met pesto die ik ooit heb gegeten". En dat is niet omdat hij dit nog nooit eerder heeft gegeten. Pasta met pesto is geregeld een keuze van hem op zakenreis omdat hij niet altijd zin heeft in vlees of vis en dan is dit een (meestal) een lekkere keuze. Dus in vergelijking met de restaurants heb ik het goed gedaan. Wat ik me dan wel weer afvraag, is of het de andere keren dat ik het gemaakt heb (ok, dat is een paar jaar geleden) dan niet zo lekker was.


In het recept hieronder maak ik het pastadeeg met de hand. Meestal maak ik een grotere hoeveelheid en gebruik de kneedoptie van mijn broodbakmachine. Op het eind kneed ik het dan nog met hand door. Het deel dat ik niet direct nodig heb, vries ik in porties van 100 gram in.


Pasta met pesto

(2 personen)
  • 200 gram pastabloem
  • 2 eieren
  • 20 gram pijnboompitten, geroosterd
  • 1 teentje knoflook
  • 40 gram basilicum
  • 25 gram parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • 0,75-1 dl olijfolie extra vergine
Maak een bergje van de pastabloem. Maak hierin een kuiltje en breek de eieren hierin. Roer met een vork beetje bij beetje de bloem door het ei. Als het redelijk gemengd is ga dan verder met je handen. Kneed het deeg 10 minuten. Laat het afgedekt een uur rusten. Verdeel het deeg in drieën. Rol het met de pastamachine uit tot lappen en draai er dan tagliatelle van. Hang tot gebruik aan bijvoorbeeld een droogrekje voor de was. 
Maak, terwijl je het water voor de pasta aan de kook brengt, de pesto. Hak in een kleine keukenmachine de basilicum, pijnboompitten en teentje knoflook fijn. Als je zeker wilt zijn dat de knoflook goed verdeeld wordt, kun je deze alvast uitgeperst toevoegen. Voeg beetje bij beetje de kaas toe. Voeg als laatste de olijfolie toe totdat je een egale, smeuïge saus hebt. 
Kook de pasta in 2 minuten gaar. Giet de pasta af en vang wat kookwater op. Roer dit door de pesto zodat de pesto wat vloeibaarder wordt. Doe de pasta in een warme schaal of terug in de pan en roer de pesto erdoor. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten