Ik had aangeboden om het birthdaydinner te koken. Ik had natuurlijk wel een beetje in mijn hoofd wat ik zou gaan koken, maar of dat er mogelijk zou zijn, lag wel aan het aanbod van de supermarkt en de uitrusting van de keuken. Het was een beetje improviseren. Er was bijvoorbeeld geen deegroller, maar met een koud bierblik kom je ook een eind....
Het menu bestond uit:
- wortelmuntsoep (de jarige nam 2 borden)
- varkensfilet gevuld met salie/ui/chorizo met paprika en courgette
- birthdaycake (thuis de cake gebakken en daar verder afgewerkt)
- abrikozenfrangipanetaart
Ik ben alleen in de hectiek van het in een vreemde keuken koken en opdienen aan 8 personen vergeten om foto´s te maken. Dus zal ik binnenkort thuis in de herhaling moeten om hiervoor te zorgen. Dus te zijner tijd zullen ook de andere recepten volgen.
De wortelmuntsoep had ik vlak voor het weekend al een keer thuis gemaakt.
Wortelmuntsoep
(± 2 liter)
- 20 gram boter
- 1 ui, gesnipperd
- 1 aardappel, in blokjes
- 1 teentje knoflook
- peper, zout
- 750 gram wortel, geschild en in plakjes
- 3 groentebouillonblokjes
- ± 20 gram munt
- eventueel scheutje citroensap
Smelt de boter in een grote pan met dikke bodem. Voeg de ui, aardappel en uitgeperste knoflook toe. Bestrooi met zout en peper en schep een paar keer om. Zet het vuur op z´n allerlaagst en laat met het deksel op de pan ongeveer 10 minuten heel zachtjes smoren. Voeg dan de wortelplakjes, 1,25 liter kokend water, de bouillonblokjes en 1 takje munt toe. Laat op zacht vuur ongeveer 20 minuten koken totdat de wortel goed gaar is.
Hak ondertussen de rest van de munt (alleen de blaadjes) fijn.
Verwijder het takje munt en pureer de soep. Dit kan in de blender - in gedeelten, maar met een staafmixer in de pan kan ook, als je pan tenminste niet tot de rand gevuld is. Proef de soep en breng verder op smaak met peper en zout en de munt (bewaar wat voor de garnering) en eventueel wat citroensap.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten