Bietensalade met feta en walnoten
(4 personen)- 750 gram rode bieten
- 4 el kwark of yoghurt
- 2 el tahin
- peper
- klein beetje citroensap
- 150 gram feta, in kleine blokjes
- 50 gram walnoten, grof gehakt
Borstel de bieten schoon. Laat het worteltje en, als er loof aan zat, een klein stukje van het loof aan zitten. Kook ze in gezouten water gaar. Afhankelijk van hoe groot de bieten zijn en het seizoen (aan het einde van de winter (bewaarbieten) of juist jonge zomerbietjes) duurt dit 45 minuten tot 1,5 uur. De bieten zijn gaar als je ze makkelijk kunt inprikken. Doe dit echter niet te vaak, want dan loopt al het sap eruit.
Laat de bieten afkoelen en pel ze. Snijd ze in blokjes.
Klop in een kommetje de yoghurt en de tahin door elkaar. Breng op smaak met wat peper en citroensap.
Schep de bietenblokjes in een mooie schaal. Lepel de dressing erover en roer een beetje door elkaar. Bestrooi met de fetablokjes en de gehakte walnoten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten