vrijdag 2 april 2010

Pannenkoeken

Natuurlijk kun je gewoon een pak meergranenmix voor pannenkoeken kopen, maar ik maak het liever zelf. Bij de molen had ik diverse soorten meel en vlokken gekocht om brood mee te bakken en muesli te maken en muffins en dus ook pannenkoeken. Ik heb wel gemerkt dat je er genoeg zout door moet doen omdat het anders wat vlak van smaak blijft. Dit ligt natuurlijk ook aan het beleg, maar ik geef de voorkeur aan zoete pannenkoeken.


Pannenkoekenbeslag

(voor ongeveer 15 pannenkoeken)
  • 250 gram tarwebloem
  • 75 gram volkorenmeel
  • 75 gram boekweitmeel
  • 1-1,5 tl zout
  • 8 dl melk
  • 2 eieren
  • 3 el haver-, rogge-, en/of gerstvlokken
Doe de verschillende meelsoorten en het zout in een kom. Giet er geleidelijk de melk bij en roer ondertussen. Je kan ook een handmixer gebruiken. Als alle klontjes verdwenen zijn klop je de eieren erdoor. Als laatste roer je de vlokken erdoor. Laat bij voorkeur een uur staan voordat je begint te bakken. 

1 opmerking:

  1. ik wil naar een pannenkoekenrestaurant als ik terug ben in nederland. honger!

    BeantwoordenVerwijderen