maandag 5 april 2010

Cake met advocaatvulling

Ooit kocht ik bakvormpjes met een inham in het midden. Het idee daarvan was dat ik mooie en lekkere gevulde cakes kon maken. Maar in de praktijk blijf ik de vormen gebruiken die ik altijd gebruik. Macht der gewoonte. Vandaag wou ik een kleine cake maken en dacht ineens aan deze vormen. En omdat het Pasen is, heb ik ze gevuld met een advocaatvulling. Die natuurlijk ook zonder Pasen lekker is.

Met behulp van mijn kleine maatglaasje heb ik gemeten wat de inhoud van de vormen is. Laat dat nu net gelijk zijn aan 3 kleine cakejes. Dus ik gebruik mijn standaard cakejesrecept voor de cake.
Cake met advocaatvulling

(voor 2 ronde cakes (4 vormen) met een diameter van 10 cm)
 • 125 gram zachte boter
 • 125 gram zelfrijzend bakmeel
 • 125 gram suiker
 • 2 eieren
 • 1 tl vanilleextract
 • 2 el melk
 • 30 gram pistachenoten, grof gehakt
 • 1 dl vanillevla
 • 3 el advocaat
 • 1 el melk
 • 1 blaadje gelatine
 • 80 gram pure chocolade
 • paaseitjes, als decoratie
Vet de vormen goed in
Doe de boter, zelfrijzend bakmeel, suiker, eieren en vanilleextract in de mengkom van een keukenmachine. Mix door elkaar. Schraap even langs de wanden en voeg de melk toe. Mix nog een keer en meng de pistachenoten erdoor.
Verwarm de oven voor op 200 C. 
Doe het beslag over in de vormen. Bak de cakes in 25 minuten goudbruin. Laat ze even in de vorm afkoelen en stort ze dan op een taartrooster om verder af te koelen. 
Week het blaadje gelatine een paar minuten in koud water. Verwarm de melk en los daarin het uitgeknepen blaadje gelatine in op. Roer de melk, vanillevla en advocaat goed door elkaar. Laat staan totdat het een beetje lobbig begint te worden. Vul de holletjes van de cakes met het mengsel. Laat nog verder opstijven totdat je 2 cakes, met de vulling tegen elkaar, op elkaar kan zetten.  
Smelt de chocolade en bedek hiermee de cakes. Versier met een paar paaseitjes. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten