Muesli met kaneel
- 200 gram havervlokken
- 200 gram gerstvlokken
- 200 gram roggevlokken
- 2 el stroop
- 2 el zonnebloemolie
- 3 tl kaneel
- snufje zout
- 1 el donkerbruine basterdsuiker
- 100 gram rozijnen
Meng de verschillende soorten vlokken door elkaar en verdeel dit mengsel over 2 bakblikken. Doe de stroop in een kommetje en verwarm dit zachtjes in de magnetron. Roer er dan de zonnebloemolie, kaneel, basterdsuiker en zout door. Roer goed en laat suiker oplossen. Voeg eventueel een eetlepel water toe of warm het nog even door. Giet het dan gelijkmatig over het vlokkenmengsel. Zorg dat je het goed verdeelt, want als je eenmaal een grote klont hebt, krijg je het nooit meer goed verdeeld. Schep voorzichtig om en wrijf het met je vingertoppen er verder door heen. Het mengsel hoeft niet overal te zitten.
Doe de bakblikken in een oven van 190 C. Schep na 10 minuten om en verwissel eventueel de bovenste en de onderste plaat. Rooster nog eens 10 minuten. Kijk of de vlokken goudbruin zijn. Als dat niet geval is, schep je ze nog een keer om en zet je ze nog 10 minuten in de oven.
Laat afkoelen en schep er dan de rozijnen door. Bewaar in een goed afgesloten pot.
ik mis mijn ontbijt: bruine boterham met pindakaas. vdaag heb ik ontbeten met ijs. dat werkt ook wel goed.
BeantwoordenVerwijderen