maandag 12 april 2010

Bleekselderij in dragonsaus

Bleh, bleekselderij. Vroeger vond ik dat echt niet te eten. Maar waarschijnlijk was de enkele keer dat wij dat aten het ook behoorlijk kapot gekookt en slijmerig geworden (sorry mam). Ik had nog een halve stronk liggen, over van de tomatensaus in de lasagne. En aan weggooien doen we hier thuis niet. Dus moest ik er wat mee verzinnen. En dit is het geworden. En ik moet zeggen dat het best lekker was. Erbij hadden we shoarmareepjes met daarbovenop aardappelpuree. En dat was nog even in de oven geweest om een korstje te krijgen. Niet culinair hoogstaand, maar prima te eten.


bleekselderij-in-dragonsaus-foto

Bleekselderij in dragonsaus

Snijd de bleekselderij in schuine stukjes van ongeveer 2 cm lang. Kook ze in een bodempje water met wat zout in ongeveer 5 minuten beetgaar. Hak ondertussen wat dragon fijn. Giet de bleekselderij af, maar bewaar wat van het kookwater. Doe een paar lepels crème fraîche, de dragon en wat versgemalen zwarte peper bij de bleekselderij. Breng aan de kook. Verdun eventueel met een klein beetje van het kookvocht.

1 opmerking:

  1. goed dat je sorry zegt, want slijmerig gekookte bleekselderij heb je hier nooit gehad. maar ik zal dit recept wel eens proberen, want ik vond het op mijn manier ook niet erg lekker. alleen met kaassaus en dat was weer niet de favoriet van anderen in dit gezin.

    BeantwoordenVerwijderen