Om te voorkomen dat de stukjes aardpeer verkleuren kun je ze in een bakje met water en een klein beetje citroensap bewaren.
Aardpeersoep
( ± 2 liter)- 20 gram boter
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 100 gram aardappel, in blokjes
- 1 kg aardpeer, geschild en in stukjes
- 2 groentebouillonblokjes
- peper, zout
Laat in een pan met dikke bodem de boter zachtjes smelten. Roer de ui en aardappel erdoor. Doe een deksel op de pan en laat de ui en aardappel op het allerlaagste vuur heel zachtjes zo´n 10 minuten smoren. Voeg dan de aardpeer toe en schep even om. Voeg dan 1,5 liter kokend water toe en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Laat ongeveer 15 minuten koken totdat de aardpeer zacht is. Pureer de soep - in gedeelten - in de blender. Breng op smaak met peper en zout.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten