Pasta met tonijn en citroen
(3 personen)- 250- 300 gram fusili
- 1 el olijfolie
- 1 ui, heel fijn gesnipperd
- 1 wortel (± 150 gram) in miniblokjes
- 2 stengels bleekselderij, in miniblokjes
- 1 teentje knoflook
- sap een halve citroen
- 5 gedroogde tomaatjes
- 1 el kappertjes
- 200 ml crème fraîche
- 1 el verse kruiden - ik gebruikte marjoraan en tijm
- peper, zout
- klein blikje tonijn op water, afgegoten
Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Zorg ervoor dat de pasta net iets later klaar is dan de saus.
Knip de tomaatjes in kleine stukjes en doe met een scheutje water in een bakje. Verhit dit even in de magnetron en laat weken totdat je ze nodig hebt.
Verhit in een kleine braadpan de olijfolie. Fruit hierin ui, wortel en bleekselderij even aan. Voeg 1 el water toe en laat met de deksel op de pan 5 minuten smoren. Voeg dan het uitgeperste teentje knoflook toe. Voeg dan het citroensap, tomaat met weekvocht, de kappertjes en de crème fraîche toe. Roer en breng aan de kook. Zet het vuur laag. Voeg de verse kruiden toe. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe. Voeg dan de tonijn toe en laat even meewarmen.
Giet de pasta af. Bewaar wat van het kookwater. Schep de pasta door de saus en voeg eventueel nog een klein beetje van het kookwater toe als het te droog is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten