donderdag 8 april 2010

Andijviestamppot met geitenkaas en abrikozen

Van de week bij het boodschappen doen ontdekte ik een nieuwe smaak geitenkaas in de supermarkt: met wilde knoflook. In verband met de introductie hiervan was de kaas een stuk goedkoper dan normaal. Dus heb ik maar een stukje meegenomen. Ik verwerkte het in de andijviestamppot. Ik moet zeggen dat de knoflooksmaak er goed in zat.

foto-andijviestamppot


Stamppot andijvie met geitenkaas en abrikozen

(4 personen)
  • 1 kg aardappels
  • 500 gram andijvie 
  • 1 el olie
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram zachte geitenkaas (met wilde knoflook)
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 50 gram hazelnoten, grof gehakt
  • 2-2,5 dl melk, heet
  • peper en nootmuskaat
Schil de aardappels. Snijd ze in kleine, gelijke stukken en spoel ze even af. Doe ze in een pan met water waarin ze net onder staan. Voeg zout naar smaak toe. Breng aan de kook. Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar. 
Snijd ondertussen de andijvie in dunne reepjes. Was de andijvie en laat in een vergiet goed uitlekken. 
Brokkel de geitenkaas in kleine stukjes en knip de abrikozen in kleine stukjes. 
Verhit in een wok de olie. Bak de andijvie - in gedeelten - heel kort zodat ze slinkt maar nog wel knapperig blijft. Bak met het laatste deel het uitgeperste teentje knoflook mee. 
Giet de gare aardappels af. Stamp ze fijn. Voeg de hete melk toe en roer tot een stevige puree. Voeg peper en nootmuskaat naar smaak toe. Roer de andijvie, geitenkaas, abrikozen en hazelnoten erdoor. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten