Wortelgembercakejes
(± 75 stuks - 64 mm vormpjes / 16 - 18 stuks - muffinvormpjes)- 50 gram havermout
- 250 gram bloem
- 100 gram donkerbruine basterdsuiker
- 1,5 tl bakpoeder
- 0,5 tl baking soda
- snufje zout
- 1 tl kaneel
- 0,5 tl gemberpoeder
- 3 eieren
- 2,5 dl zonnebloemolie
- 3 el melk of sinaasappelsap
- 1 el gembersiroop
- 150 gram geraspte wortel
- 40 gram fijngehakte (gekonfijte) gember
Doe havermout, bloem, basterdsuiker, bakpoeder, baking soda, zout, kaneel, gemberpoeder, eieren en zonnebloemolie in de mengkom van een keukenmachine. Meng alles tot een egaal mengsel. Voeg dan de melk of sinasappelsap en gembersiroop toe. Meng door elkaar. Voeg dan de wortel en gemberstukjes toe en mix nog even. Vul de vormpjes voor ongeveer 2/3 met het mengsel. Bak ze, in een op 200 C voorverwarmde oven gaar. De minicakejes zijn in 12-13 minuten klaar. De grotere in 20-25 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten