woensdag 2 februari 2011

Toetje met cake en custard en sinaasappel

Een sinaasappel met een plekje die snel op moest, een beetje te droge cakejes die tot later (lees:nu) gebruik waren ingevroren en een restje jam leverde dit toetje op. Je kan natuurlijk ook vanillevla uit een pak gebruiken in plaats van zelf custardvla te maken.

Toetje met cake en custard en sinaasappel

  • 2 sinaasappels
  • 3 dl melk
  • 15 gram custardpoeder
  • 15 gram suiker
  • 4 cakejes / plakken cake
  • 4 eetlepels jam
Schil de sinaasappels dik zodat je ook het wit meeneemt. Snijd de partjes tussen de vliezen uit. Vang hierbij het sap op. Knijp de overgebleven vliezen ook goed uit. 
Meng custardpoeder, suiker en 3 lepels melk in een kommetje tot een papje. Breng de rest van de melk aan de kook. Roer het custardpapje erdoor en laat nog 2 minuten, terwijl je geregeld roert, pruttelen. 
Besmeer de cake met de jam en leg op de bodem van een schaal. Bedruppel met het opgevangen sinaasappelsap. Verdeel de sinaasappel erover. Schenk de custardvla erover. Je kan dit direct, lauw of koud eten. 

2 opmerkingen: