zondag 12 februari 2012

Kabeljauw op pastinaakpuree

Een variant op het gerecht met coquilles. Ik dacht dat het met kabeljauwfilet ook lekker zou zijn. En dat klopte.


Kabeljauw op pastinaakpuree

(tussengerecht voor 10 personen)
  • 500 gram pastinaak
  • scheutje melk
  • 75 gram ontbijtspek (plakjes)
  • 500 gram kabeljauwfilet
  • peper, zout
  • boter
Schil de pastinaak en snijd in kleine stukjes. Kook de pastinaak in licht gezouten water goed gaar. Dit duurt, afhankelijk van de grootte van de stukjes, ± 15 minuten. Giet af en stamp fijn. Doe er een scheutje melk bij, wat peper en zout en pureer met de staafmixer tot een gladde puree. 
Snijd het spek in hele kleine stukjes. Verhit een koekenpan tot heet en doe dan het spek erin. Bak tot krokante kruimels. Laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd de kabeljauw in 10 gelijke stukjes. Bestrooi met peper en zout. 
Zorg dat pastinaakpuree heet is voordat je begint met het bakken van de vis. 
Verhit een klont boter in een koekenpan (of gebruik 2 pannen). Bak de stukjes vis 3-5 minuten en keer dan voorzichtig om. Bak die kant ook 3-5 minuten tot de vis net gaar is.
Terwijl de 2e kant van de vis bakt verdeel je de pastinaakpuree over 10 warme bordjes. Leg op elk laagje puree een stukje vis en bestrooi met spekkruimels. Serveer direct. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten