woensdag 22 februari 2012

Sinaasappelbietensap

Het kleurtje is fantastisch. Dat is zeker. Maar ik weet nog niet zeker of ik de smaak ook fantastisch vond. Het idee hiervoor komt uit Kookkaravaan - smaakroute door Marokko (Nederlands kookboek van het jaar 2011). Dat heb ik een tijdje terug gekregen en inmiddels helemaal doorgelezen. Leuk om dingen te herkennen van de keer dat ik ook in Marokka was. Helemaal aan het einde staan een aantal sapjes. Leuke hiervan is dat er geen sapcentrifuge wordt gebruikt (heb ik niet, lijkt me typisch zo´n apparaat dat je één keer gebruikt en dan alleen maar in de weg staat, en ik heb het idee dat je vrij veel pulp overhoudt) maar alles gewoon in de blender wordt gestopt. Omdat ik nog 2 sinaasappels had liggen en een restje gekookte biet besloot ik dit eens te proberen. Ik denk dat ik eerst had moeten proeven zonder het oranjebloesemwater, en dan drup voor drup dat moeten toevoegen. Nu ben ik bang dat dat iets te veel aanwezig was. Verder houd ik niet zo van deze structuur. Ik houd bijvoorbeeld ook niet van milkshakes. Dat is mij iets te dik, dat voelt niet lekker. Dus ik weet het nog niet. Voor mij waarschijnlijk niet nog een keer.

Sinaasappelbietensap

(voor 1 glas)
  • 2 sinaasappels
  • 1 gare biet (± 100 gram)
  • paar druppels oranjebloesemwater
Pers de sinaasappels uit. Doe het sap in de blender met de biet en mix tot het schuimig is. Doe er een druppel oranjebloesemwater in, proef, en doe er dan eventueel nog een druppel in. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten