maandag 13 februari 2012

Saffraanamandelcake

http://www.dekooktips.com/warenkennis/kruid-spec/sffr.jpg
In lange reepjes gesneden was deze saffraanamandelcake onderdeel van het dessert van het uitgebreide etentje met ex-collega´s. Ik maakte er witte chocolademousse en sinaasappelcoulis bij. De mousse moet nog een keer gemaakt worden. Ik wou er mooie quenelles van scheppen maar het was meer vla gebleven. Volgende keer toch maar een blaadje
gelatine erdoor. Hij smaakte overigens heerlijk. 

Saffraanamandelcake

(rechthoekige ovenschaal van ± 18 bij 24 cm)
  • 10 saffraandraadjes
  • 75 gram griesmeel
  • 200 gram suiker
  • 100 gram gemalen amandelen
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 1,5 deciliter zonnebloemolie
  • 4 eieren
Doe de saffraandraadjes in een kommetje met 2 lepels warm water. 
Meng griesmeel, suiker, amandelen, bakpoeder door elkaar. Klop de olie, eieren en saffraanwater (inclusief de draadjes) erdoor. Giet het beslag in een ingevette en met bakpapier beklede taartvorm of ovenschaal. Bak de cake op 190C in 40-45 minuten gaar. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden. De cake is gaar als een sateprikker die je erin steekt er schoon uit komt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten