maandag 20 februari 2012

Mangokokospudding

http://www.mycolombianrecipes.com
In de week dat ik dit toetje maakte las ik in de krant over het verborgen gif. Onderzoekers zijn tot de conclusie gekomen dat de in de laatste vijftig jaar sterk toegenomen suikerconsumptie allerlei ziektes tot gevolg heeft waardoor mensen eerder overlijden dan als ze al die suiker niet zouden binnenkrijgen. Of dat allemaal zo is, kan ik op basis van zo´n krantenartikeltje niet beoordelen, maar dat je ongemerkt meer suiker binnen krijgt dan je denkt dat geloof ik wel. In elk gaval is suiker niet echt goed voor je tanden, dat lijkt me redelijk onomstotelijk vaststaan. Om die reden is minder (vaak) suiker eten geen slecht idee.

In elk geval besloot ik om dit toetje zonder toegevoegde suiker te maken. Een goede mango zou zoet genoeg van zichzelf moeten zijn. Manlief vond het niet zo'n goed idee, hij vond het niet zoet genoeg en pakte de suikerpot. We hadden ook nog 2 eters, en die vonden het wel lekker. Tenzij ze uit beleefdheid het voorbeeld van manlief niet durfden te volgen.

Mangokokospudding

(4 personen)
  • 1 goed rijpe mango
  • 2 dl kokosmelk
  • 2 blaadjes gelatine
Schil de mango, en snijd het vruchtvlees in stukken. Pureer.
Week de gelatine + 5 minuten in koud water.
Verhit een paar lepels van de kokosmelk. Laat hierin de uitgeknepen gelatine oplossen. Meng dit door de rest van de kokosmelk en roer door de mangopuree. Giet het mengsel in bakjes of een grote puddingvorm en laat een paar uur opstijven in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten