vrijdag 17 februari 2012

Paprika gevuld met mango, rijst en bonen

Dit zag er heel vrolijk uit. Rood met gele blokjes en wat groene spikkels. Maar het kwam niet mooi op de foto, dus deze keer zul je het zonder moeten stellen.
Ik vind de combinatie bonen (peulvruchten) en rijst lekker. Nu meer Mexicaans georiënteerd, maar je zit ook zo in India. Jammer dat mannetje Q van beiden niet echt een liefhebber is.


Paprika gevuld met mango, rijst en bonen

(2-3 personen)
  • 3 rode (punt)paprika´s
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad 
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • zout
  • 200 gram gare rijst
  • 1 blik kidneybonen (uitlekgewicht ± 250 gram)
  • 1/2 mango, in blokjes
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • eventueel fijngehakte verse koriander
Snijd de paprika´s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Doe ze in een oven/magnetronschaal met een beetje water. Verhit een paar minuten op vol vermogen. 
Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui een paar minuten. Pers de knoflook erboven uit. Roer even om. Doe dan de specerijen erbij en een klein beetje water. Roer de gare rijst en de kidneybonen erdoor en warm even mee. Roer de mangoblokjes erdoor. Proef of het mengsel goed op smaak is en pas eventueel aan. 
Vul de paprika´s met het mengsel. Verdeel de crème fraîche over de bovenkant. Bak de paprika´s  ± 15 minuten op 180C tot ze goed heet zijn. Bestrooi eventueel met verse koriander. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten