donderdag 9 februari 2012

Sjalotjes in rode wijn

Deze sjalotten aten wij bij de ribeye. Verder waren er nog krieltjes en bloemkool met een soort mengsel van pangrattato (geroosterd broodkruim) en gremolata (peterselie, knoflook en citroenrasp), maar dat mag geen naam hebben. Volgens manlief is bloemkool een niet-groente.


Sjalotjes in rode wijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram sjalotten
  • 1,5 dl rode wijn
  • peper, zout
  • paar takjes tijm
Pel de sjalotten. Als ze klein zijn, kun je ze heel laten, anders halveer je ze.
Verhit de olie in een braadpan en bak de sjalotten even aan tot er lichtbruine plekjes op komen. Bestrooi met peper en zout. Voeg de wijn en tijm toe. Breng aan de kook. Doe een deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat 20-30 minuten zacht stoven tot de sjalotten gaar zijn. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten