Salade met witlof, peer en blauwe kaas
- 1 eetlepel hazelnoten
- 2 stronkjes witlof (± 300 gram)
- 1 net rijpe, maar wel stevige peer
- 1,5 eetlepel hazelnootolie
- 1 eetlepel milde olijfolie
- 2 theelepels citroensap
- peper, zout
- 100 gram fourme d´ambert
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn en laat ze op een bord afkoelen. Hak ze daarna middelgrof.
Snijd de witlof in de lengte in tweeën. Verwijder eventueel de bittere kern. Snijd de witlof in de lengte in dunne reepjes.
Schil de peer. Snijd doormidden en haal met een meloenbolletjessteker het klokhuis eruit. Snijd in reepjes ter grootte van ongeveer een lucifer.
Klop een dressing van de hazelnootolie, olijfolie, citroensap en peper en zout. Proef en pas eventueel aan.
Schep de witlof- en peerreepjes met de dressing om in een kom verdeel daarna over de borden. Verbrokkel de kaas erover en bestrooi daarna met een paar hazelnootkruimels.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten