woensdag 22 september 2010

Courgettebasilicumsoep

Er groeit nog steeds een enkele courgette in mijn tuin. Dus maar weer soep gemaakt. Een kleine variatie op mijn courgettemuntsoep: deze keer met basilicum.

Courgettebasilicumsoep

(ongeveer 1,5 liter)
  • 20 gram boter
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 aardappel, in blokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kg courgette, in blokjes
  • 2 groentebouillonblokjes
  • cayennepeper
  • 2 handjes basilicumblaadjes
Smelt in een soeppan met dikke bodem de boter. Voeg de ui en aardappel toe, schep even om, doe de deksel op de pan en laat op het laagste vuur ongeveer 10 minuten smoren.
Voeg de courgette en een liter kokend water en de bouillonblokjes toe. Breng alles aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken, totdat de courgette gaar is. Pureer de soep in de blender. Voeg naar smaak cayennepeper toe en proef of er eventueel nog wat zout bij moet. 
Scheur de basilicum wat kleiner en roer deze door de soep.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen