donderdag 9 september 2010

Gegrilde courgette met rozijnen en pijnboompitten

Een luxeversie van de  gegrilde courgette.  Maar ja, op een feestje mag dat ook wel. Op deze manier maak je van een simpele courgette een heerlijk buffetgerecht. 

Gegrilde courgette met rozijnen en pijnboompitten

  • 3 courgettes (+ 800 gram)
  • olijfolie
  • citroensap
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram pijnboompitten
  • versgemalen zwarte peper en grover zeezout
Wel de rozijnen ± 5 minuten in wat heet water en dep ze droog. 
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin zijn. Laat ze afkoelen op een bord. 
Snijd de courgette in plakjes van 2 mm dik. 
Verhit een grilpan tot gloeiend heet. Bestrijk de pan lichtjes met wat olie. 
Gril de courgette - in porties - aan elke kant 2 minuten. 
Leg de courgette in laagjes op een platte schaal. Bestrooi elke laag met wat peper en zout en bedruppel met een klein beetje olie en citroensap. Verdeel ook wat rozijnen en pijnboompitten over elke laag, maar zorg ervoor dat je voor de bovenkant wat overhoudt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen