zondag 19 september 2010

Marokkaanse hamburger

Dit klinkt pretentieuzer dan dat het is. In de vriezer lagen best nog wat hamburgers (een aanbieding, gekocht voor als we gaan bbq´en), maar omdat ik dat bbq´en niet meer snel zie gebeuren heb ik ze maar gewoon in de pan gebakken. En daarbij een grove tomatensaus gemaakt. Samen met wat couscous (ook het laatste beetje), 2 pitabroodjes (ook een restje), gegrilde courgette en wat komkommeryoghurtsaus wel een lekkere maaltijd.

Marokkaanse hamburger (eigenlijk alleen de tomatensaus)

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1/4 theelepel kaneel
  • wat versgeraspte nootmuskaat
  • 250 gram tomaten, in kleine stukjes
  • wat blaadjes verse munt, gesnipperd
  • peper, zout
Verhit in een kleine koekenpan de olie. Fruit hierin de ui en knoflook een paar minuten. Voeg de specerijen toe en roer even om. Voeg dan de tomaten toe en een scheutje water. Laat een paar minuten zachtjes pruttelen. Voeg op het laatst de munt toe. Breng op smaak met zout en peper. Eventueel kun je voor een wat pittiger variant een beetje harissa (marokkaanse peperpasta) toevoegen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen