woensdag 3 november 2010

Spruitjes met spekjes en walnoten

In tegenstelling tot wat er vaak over kinderen geschreven wordt, hield ik als kind wel van spruitjes. En ik vind ze nog steeds lekker. Vroeger aten we ze eigenlijk altijd "kaal" met gekookte aardappelen en draadjesvlees. Je hebt er wel een lekkere jus bij nodig. En soms doe ik dat nog steeds op die manier. Maar soms ook niet. Daarom deze variant.

Spruitjes met spekjes en walnoten

(2 personen)
  • 350 gram spruitjes
  • 50 gram spekjes
  • 50 gram gedopte walnoten, grof gehakt
  • blaadjes van een paar takjes tijm
  • peper
Rooster de walnoten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn en geur beginnen af te geven. Laat afkoelen op een bord. 
Bak de spekreepjes in eigen vet uit tot ze knapperig zijn. Begin op hoog vuur, maar zet dat na een tijdje lager. 
Snijd de kontjes van de spruitjes en verwijder eventuele lelijke blaadjes. Kook ze in krap 10 minuten in een bodempjes gezouten water gaar. 
Giet de spruitjes af en meng met de spekreepjes en walnoten. Schep de tijmblaadjes erdoor en geef erboven een draai met de pepermolen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen