Kaneelpannacotta
(3 personen)- 150 ml melk
- 150 slagroom
- 50 gram suiker
- 1 kaneelstokje
- 2,5 blaadje witte gelatine
- 150 ml volle yoghurt
- partjes gepocheerde peer voor erbij
Spoel 3 vormpjes met een inhoud van 1,5 dl even om met koud water.
Verhit de melk, slagroom, suiker en kaneelstokje tot net onder het kookpunt. Roer zodat de suiker oplost. Zet het vuur af en dek de pan af met een deksel of bord en laat minimaal 30 minuten staan zodat het kaneelstokje zijn smaak kan afgeven.
Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Verhit het melkroommengsel weer tot het bijna kookt. Verwijder het kaneelstokje. Knijp de gelatine goed uit en roer dit door het hete melkroommengsel zodat de gelatine helemaal oplost. Laat afkoelen tot lauw en roer dan de yoghurt erdoor. Giet het mengsel in de vormpjes. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten