De saus komt uit het genoemde boek "Gordon Ramsay ***-chef". Erg lekker. Je kan makkelijk een dubbele hoeveelheid maken en een deel invriezen. Er was bij ons nog een restje over wat wij gisteren als saus bij pasta aten. Eventueel kun je hem dan iets meer binden. En als je dat dan combineert met wat pijnboompitjes en geitenkaas, en eventueel groene salade, dan heb je een heerlijk bordje eten.
Zeebaars met zoetzure paprikasaus
(4 personen)- 1 eetlepel olijfolie
- 1 sjalotje, gehakt
- 5 teentjes knoflook, ongepeld, wel gehalveerd
- 1/2 theelepel korianderzaad
- 2 rode paprika´s, zonder zaadlijsten en zaadjes, gehakt
- 1/2 gele paprika, zonder zaadlijst en zaadjes, gehakt
- enkele takjes dragon, grof gehakt
- 60 ml witte wijnazijn
- 250 ml Noilly Prat (of andere droge vermout)
- 250 ml groentebouillon
- 20 gram koude boter, in blokjes
- 4 zeebaarsfilets met vel
- peper en zout
- 20 gram boter
- 3 eetlepels olijfolie
Verhit de olijfolie in een pan en fruit sjalotjes, knoflook en korianderzaad 5 minuten. Voeg de paprika en dragon toe en bak 3-4 minuten op hoog vuur. Schenk de wijnazijn erbij, schraap de aanbaksels los en laat volledig verdampen. Schenk de vermout erbij en laat tot 1/3 inkoken. Schenk de bouillon erbij en kook tot de helft in. Verwijder de knoflook en pureer de rest. Leg een zeef boven een kom en bekleed deze met een stukje kaasdoek. Schenk de puree in de zeef en laat uitlekken. De prut gooi je weg. Proef de saus op peper, zout en suiker.
Bestrooi de zeebaarsfilet met zout en peper. Verhit de olie en boter in een grote (of 2) koekenpan. Bak de vis 2-3 minuten op de velkant. Keer voorzichtig om en bak dan nog 1-1,5 minuut.
Verwarm ondertussen de saus en klop de klontjes boter erdoor om de saus te monteren.
Schep een klein beetje saus op een voorverwarmd bord. Schep de vis erop. Schep desgewenst de groente naar keuze eromheen en serveer de rest van de saus er apart bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten