maandag 15 november 2010

Pasta met spinazie, champignons, roomkaas en cashewnoten

Dit blijft een lekker en simpel klaar te maken gerecht. Ook erg gemakkelijk om te zetten naar eten voor grote groepen. Eventueel geef je er dan nog een groene of tomatensalade bij.

Ben je nieuw op het vegetarische pad? Of krijg je iemand te eten die graag vegetarisch eet en je wilt diegene geen groenteburger voorschotelen? Met dit gerecht ben je net iets creatiever. Een courgette of een prei erdoor zijn lekkere variaties. 


Pasta met spinazie, champignons, roomkaas en cashewnoten

(2 personen)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 125 gram champignons, in kwarten
  • 300 gram diepvriesspinazie, ontdooid
  • 100 gram kruidenroomkaas
  • (cayenne)peper, zout
  • 50 gram cashewnoten
  • 200 gram gedroogde pasta (bijvoorbeeld penne)
Breng water aan de kook voor de pasta en kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking terwijl je ondertussen de saus maakt.
Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui eventjes aan en pers het teentje knoflook erboven uit. Voeg de champignons toe en bak een paar minuten. Doe dan de spinazie erbij. Doe een deksel op de pan en laat de spinazie warm worden. Roer dan de kruidenroomkaas erdoor. Breng op smaak met (cayenne)peper en eventueel wat zout. 
Giet de pasta af. Roer de pasta door de spinaziekaassaus en meng als laatste de cashewnoten erdoor. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten