maandag 22 november 2010

Paprika grillen

Bij het gerecht van gisteren hadden wij gegrilde paprika. Nu zijn er diverse methodes om een paprika te grillen en te ontvellen. De methode van een paprika aan een vork prikken en dan in een gasvlam blakeren klinkt leuk, maar ik vind dat niets. Sowieso niet als je meer dan 1 paprika moet grillen, en de ene keer dat ik het probeerde was het gasfornuis behoorlijk vies geworden.
Ik leg de paprika´s onder de gril. Nu heb ik het geluk dat in mijn oven een grote en hete gril zit die je nauwelijks hoeft voor te verwarmen. Ik halveer de paprika´s, verwijder zaadlijsten en zaadjes en wrijf ze met mijn handen in met olie. En dan leg ik ze met de bolle kant naar boven zo dicht mogelijk bij de gril. Na zo´n 10-15 minuten zijn ze goed geblakerd. Dan gaan ze in een plastic broodzak die ik dichtknoop. Daar laat ik ze een kwartiertje in liggen en dan ga ik het vel eraf peuteren. Het blijft een rotklusje, maar soms is het wel de moeite waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten