Aardappeltortilla met knolselderij en appel
(2/3 personen)
- 1 ui, in halve ringen gesneden
- 3 el olijfolie
- 250 gram knolselderij
- 300 gram aardappels
- 1 teentje knoflook
- 1 appel
- klontje margarine of boter
- 3 eieren
- 6 el melk
- 1 eetlepel verse tijmblaadjes
- (cayenne)peper en zout
Schil de knolselderij en aardappels. Snijd ze in plakken van een 0,5 cm dik. Kook de aardappelen en knolselderij in gezouten water in ongeveer 5 minuten bijna gaar. Giet af, en laat afkoelen.
Verhit 1 el olie in een koekenpan. Fruit de uiringen ± 10 zachtjes. Ze hoeven niet bruin te worden, maar wel lekker zoet. Bak het hele teentje knoflook mee.
Boor het klokhuis uit de appel en snijd deze in schijven van ± 3 mm dik. Bak de appelschijven in een klontje boter lichtbruin.
Klop de eieren los met de melk. Pers het gare teentje knoflook erboven uit. Roer er ook de tijm door en wat peper en zout.
Verhit in een koekenpan de rest van de olie met nog een klont boter/margarine. Doe een heel dun laagje ei in de pan en verdeel de ui, de knolselderij, de aardappel en de appel erover. Giet het resterende ei erbij. Laat op laag vuur (eventueel met een deksel erop) in 15-20 minuten stollen en goed heet worden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten