Mihoen met paksoi, kip en wortel
(2 personen)- 125 gram mihoen
- restje gare kip, in kleine blokjes (±150 gram)
- 1/2 + 1/2 theelepel sambal
- 1 + 1 eetlepel ketjap
- 1 teentje knoflook
- 2 cm verse gemberwortel, geraspt
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel ketoembar (gemalen korianderzaad)
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 wortel (± 150 gram)
- 1/2 struik paksoi
- eventueel klein handje cashewnoten
Meng de helft van de sambal, de helft van de ketjap, geperste knoflook, gember, komijn en ketoembar door elkaar. Meng de kip hierdoor en laat minimaal 30 minuten staan.
Snijd de wortel in de lengte in vieren en vervolgens in dunne plakjes. Was de paksoi en snijd de stelen in stukjes en het blad in reepjes. Houd stelen en blad van elkaar gescheiden.
Breng gezouten water aan de kook voor de mihoen. Doe als het water kookt de mihoen erin, zet het gas uit en laat 2 minuten staan. Giet de mihoen af in een zeef en spoel even af met koud water.
Verhit de olie in een wok. Bak hierin de wortel een paar minuten. Voeg dan de paksoistelen toe en roerbak nog een paar minuten. Voeg een heel klein scheutje water en de rest van de sambal en ketjap toe en laat nog even sudderen totdat de groente bijna gaar is. Schep dan de kipstukjes erdoor en laat deze warm worden. Bak als laatste het paksoiblad mee en laat 1 minuut slinken. Schep als laatste de mihoen en de cashewnoten erdoor. Het is handig om de mihoen vlak voor het mengen alvast wat kleiner te snijden en nog even af te spoelen. Daarmee voorkom je dat één grote klont mihoen krijgt die nauwelijks mengt met de rest van de ingrediënten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten