maandag 8 november 2010

Perzikcake

De klassieker tijdens familieweekenden. Al jaren bakt een schoonzus van mij deze cake (of ze zet haar kinderen aan het werk) als we een familieweekend hebben. En hij blijft favoriet. Volgens mij bestrooit ze de bovenkant van de cake nog met een snufje kaneel. Dat heb ik niet kunnen doen, want mijn kaneel bleek op te zijn. 

Perzikcake

(voor een lasagneschaal)
  • gesmolten boter + paneermeel voor invetten
  • 200 gram zachte boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • ± 2/3 deel van een 800 gramsblik perziken 
Mix de boter en de suiker door elkaar totdat je een romig mengsel hebt. Dit duurt zeker 5 minuten. Klop dan één voor één de eieren erdoor. Voeg een volgend ei pas toe als het vorige is opgenomen. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en voeg een snufje zout toe. Meng het meel door de rest van het beslag. 
Verwarm de oven voor tot 200C.
Vet de lasagneschaal in met wat gesmolten boter en bestrooi met paneermeel. Giet het beslag in de vorm en verdeel over de vorm. Snijd de perzikhelften eventueel doormidden en verdeel de perzik over het beslag. Bak de cake in ± 1 uur gaar. Een cocktailprikker moet er droog uitkomen. Prik wel op een perzikloos plekje.

2 opmerkingen:

  1. kun je aangeven hoelang hij in de oven moet? bij mij op het scherm komt een plus-minus teken. misschien komt dat door mijn instellingen van de PC maar krijg het niet goed.... alvast bedankt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het moet ongeveer 1uur zijn. De 1 is vergeten. Ik heb het aangepast.

    BeantwoordenVerwijderen