woensdag 26 januari 2011

Bietjes met pistachesaus

Eigenlijk heb ik dit al een keer beschreven, maar ik heb het nu in een andere uitvoering gemaakt. De bietjes heb ik miniblokjes gesneden en gemengd met wat van de saus. Dat heb ik op een amuselepel geschept, een klein beetje saus er nog boven op en daarop een klein blaadje peterselie. En zo zag het eruit:


Amuse van bietjes met pistachesaus

(8 stuks) 
  • 1-2 gekookte bietjes (± 200 gram)
  • 30 gram pistachenoten
  • 2 el olijfolie
  • peper, zout
  • 1/2 el citroensap
  • 6 takjes platte peterselie
Snijd de bietjes in miniblokjes. 
Haal de blaadjes van de peterselie, en bewaar 8 kleintjes voor de garnering. Hak de peterselie fijn. Maal in een kleine keukenmachine de pistachenoten fijn. Zorg ervoor dat het geen poeder wordt, maar dat het nog iets beet houdt. Meng dan dan olie, citroensap en peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de bietjes met bijna alle pistachesaus. Schep een mooi bergje op een amuselepel. Doe nog een heel klein beetje pistachesaus erop en plak hierop het kleine blaadje peterselie vast. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen