vrijdag 28 januari 2011

Salade van rode kool met sinaasappel en walnoten

In deze salade gaan walnoten. Ik had een zak ongepelde gekocht. Maar toen bedacht ik me dat ik geen notenkraker heb. Gelukkig dat je met een vleeshamer ook een heel eind komt. 


Salade van rode kool met sinaasappel en walnoten

  • 250 gram rode kool
  • 1 sinaasappel
  • 10  walnoten, grof gehakt
  • 2 eetlepels yoghurt
  • peper, zout
Verwijder de dikke nerf uit het midden van de rode kool. Snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes.
Schil de sinaasappel dik, zodat je ook het wit meeschilt. Vang het sap op. Snijd de partjes tussen de vliezen uit. Knijp de overgebleven vliesjes ook even uit, zodat je maximaal gebruik maakt van het sap. Meng opgevangen sap met de yoghurt en peper en zout tot een dressing. Schep de dressing door de kool. Meng de sinaasappel erdoor. Bestrooi met de walnoten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen