zaterdag 7 april 2012

Geroosterde pompoen

Was ik gewoon bijna vergeten dat ik hier ook nog een berichtje van moest schrijven. Ik maakte dit voor een vriendin van mijn zusje die net een tweeling heeft gekregen. Ik zou haar helpen met haar belastingaangifte (mijn vorig leven) en nam ook direct eten mee. Ik maakte een kikkererwtentajine en een schaal couscous met kruidenolie erbij.

Manlief was jaloers dat de pompoen niet voor ons bestemd was.


Geroosterde pompoen

  • 1 flespompoen (± 750 gram)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad (ketoembar)
  • zaadjes van 10 kardemompeulen
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • eventueel iets zout
Wrijf de kardemomzaadjes fijn in een vijzel. Meng dit poeder met de rest van de specerijen en de olie. 
Schil de pompoen. Snijd doormidden en verwijder pitten en draden. Snijd de pompoen in schijven van ± 1 cm dik en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met de specerijenolie. 
Rooster de pompoen op 180C in 20-35 minuten gaar. De ene keer gaat dit sneller dan de andere keer heb ik gemerkt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen