woensdag 18 april 2012

Wie wat bewaart.....;.)

Deze worstjes vond ik afgelopen week toen ik de bijkeuken ging schoonmaken. Weet je meteen hoe weinig dat gebeurt.

Een groot deel van de mensheid zou deze worstjes linea recta in de vuilnisbak gooien. Dat was mijn eerste gedachte ook, maar niet direct gehandeld. Ik heb er moeite mee om eten weg te gooien. En dat wordt al genoeg gedaan. Laatst keek ik bijvoorbeeld deze uitzending van Zembla en dat is best schokkend om te zien.

Ga niet blindelings af op de datum, maar gebruik deze als een richtlijn om zelf na te denken. In dit geval: de verpakking stond niet bol en je zag geen schimmel of rare plekjes op de worstjes (zichttest geslaagd), je rook niets vreemds (had bijvoorbeeld ranzig kunnen worden) (geurtest geslaagd), en ik proefde ook niets vreemds (smaaktest geslaagd). Dan natuurlijk de ultieme test: ik ben niet ziek geworden van het eten van deze worstjes.

Als je dit toch niet aandurft, en je de worstjes toch weg zou gooien,  gooi dan tenminste de worstjes bij het GFT en het plastic bij het plastic.

1 opmerking:

  1. Haha, dat was bij mij toch een enkeltje kliko geworden hoor :P en dan niet gescheiden vermoed ik, want ik zou bang zijn voor stank.

    Maar je hebt wel gelijk want vaak zijn die houdbaarheidsdata gewoon uit de lucht gegrepen omdat 't verplicht is er één te verzinnen. Zelfs op azijn en mosterd staat een datum!

    BeantwoordenVerwijderen