Worteltaart met abrikozenglazuur
(springvorm 22 cm)- 10 groene kardemompeulen
- 2 eieren
- 100 gram honing
- 100 gram gesmolten boter
- 1 dl melk
- 150 gram bloem
- 150 gram griesmeel
- 250 gram wortel, geraspt
- 75 gram rozijnen
- 50 gram amandelen, grof gehakt
- 125 gram gedroogde abrikozen
- 2-3 eetlepels yoghurt
- eventueel iets honing
Haal de zaadjes uit de kardemompeulen en wrijf de zaadjes tot poeder in de vijzel.
Doe de abrikozen in een bakje. Giet er zoveel water bij dat ze net onder staan. Zet even in de magnetron om op te warmen. Laat een paar uur weken.
Doe de abrikozen in een bakje. Giet er zoveel water bij dat ze net onder staan. Zet even in de magnetron om op te warmen. Laat een paar uur weken.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in.
Klop de eieren met honing en kardemom luchtig. Klop dan de gesmolten boter en de melk erdoor. Spatel bloem en griesmeel door het mengsel. Spatel dan de wortelrasp erdoor. Meng als laatste de rozijnen en de amandelen erdoor. Giet het beslag in de vorm en bak de taart op 180C in ± 40 gaar. Laat de taart afkoelen.
Giet de abrikozen af. Pureer ze met de yoghurt tot een dikke moes. Zoet eventueel met wat honing. Smeer de puree als een soort glazuur op de bovenkant van de taart.
Ik zal 't doorsturen naar M :P xC
BeantwoordenVerwijderen