zondag 8 april 2012

Kikkererwtentajine

Bij de pompoen van gisteren maakte ik deze tajine met kikkererwten. Toch wel handig dat ik een foto maakte van de ingrediënten, want ik ben weer eens een briefje met hoe &wat waarmee kwijt.

Zoals ik al schreef is dit eten uitgedeeld. Onderaan nog een foto van de uitgebreide tafel eten die ontstond door de aanvulling met turks brood, een yoghurtdip en komkommer met geitenkaas die ik van haar kreeg.

Kikkererwtentajine

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 cm verse gember, geraspt
  • 1 teen knoflook
  • 50 gram rozijnen
  • 75 gram gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 1 blik kikkererwten (400 gram), uitgelekt
  • zout + (cayenne)peper naar smaak
Verhit de olie in een kleine braadpan of hapjespan. Fruit de ui een paar minuten. Voeg dan de gember toe en pers de knoflook erboven uit. Fruit nog 2 minuten. Voeg dan de rozijnen, abrikozen, kikkererwten en ± 1 dl water toe. Laat 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. 

1 opmerking:

  1. Leuk, leuk! en lekker... we zijn door jou aangestoken en gaan vaker kikkererwten eten! gr. Else

    BeantwoordenVerwijderen