maandag 23 april 2012

Macarons (chocolade-munt)


Van de vorige lading macarons had ik er aan aantal weggeven. Mannetje Q vond dat maar niets, hij was gewoon bijna boos. Daarom had ik beloofd om nieuwe te maken. Bij deze.


Macarons (chocolade-mint)


(20-24 stuks)
  • 25 gram muntblaadjes 
  • 40 gram suiker
  • 125 gram pure chocolade (gehakt)
  • 100 gram amandelmeel
  • 200 gram poedersuiker
  • 3 eiwitten
  • snuf zout
  • 40 gram fijne kristalsuiker
  • groene kleurstof
Breng de 40 gram suiker aan de kook met 1 dl water. Roer zodat de suiker oplost. Doe de blaadjes munt in de siroop, zet het vuur uit en laat de siroop afkoelen en een paar uur staan.
Zeef daarna de siroop en druk de blaadjes munt goed uit. Doe de chocolade in een hittebestendige kom. Breng de siroop weer aan de kook en giet de hete siroop over de chocolade zodat deze smelt. Roer tot een gladde saus. Laat afkoelen tot een mousseachtige consistentie.
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
Meng het amandelmeel en de poedersuiker in de keukenmachine door elkaar. Je zou dit ook wel in een kom kunnen doen, maar het stuift erg en je hebt kans op klonten. 
Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een snuf zout zo stijf dat je pieken kan vormen. Klop dan op matige snelheid de fijne suiker er theelepel voor theelepel door. Je moet een glanzend, stevig schuim krijgen. Klop op het allerlaatst de kleurstof erdoor. Schep dan met een lepel het amandelpoedersuikermengsel erdoor. Schep ± 1 minuut om zodat alles verdeeld is en het mengsel langzaam van de lepel afdruipt. Doe over in een spuitzak met een glad mondje van 1 cm doorsnee. 
Spuit op de beklede bakplaten rondjes met een doorsnee van ± 3 cm. Laat ze minimaal 15 minuten, maar het liefst langer, staan. Er vormt zich dan een heel dun vliesje waardoor de macarons straks een knisperig buitenlaagje hebben maar nog een zachte binnenkant. 
Warm de oven voor op 160C. Bak de macarons (1 bakplaat tegelijk) 10 minuten. Laat ze afkoelen op het bakpapier. 
Als ze afgekoeld zijn haal ze er dan voorzichtig af. Doe de vulling in een spuitzak en spuit op de platte kant van een macaron een dotje vulling. (smeren met een mes kan ook) Dus niet de hard want dan breek je door de onderkant heen. Dek af met een macaron, ook met de platte kant. Laat nog een half uurtje opstijven in de koelkast voordat je ze gaat eten. 
Bewaar ze in de koelkast. Ze worden in de loop van de tijd wel slapper, dus maak ze het liefst zo kort mogelijk van tevoren. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten