woensdag 14 oktober 2015

Varkenswang met kumquat en soja

Eigenlijk moet ik dit recept niet delen, want dan blijven er minder varkenswangetjes voor mij over. Dat is namelijk een erg lekker stukje vlees. En verhoudingsgewijs zit er maar weinig wang aan een varken. 
Gezien de rest van de oosterse ingrediënten is het misschien wat vreemd om boter in plaats van olie te gebruiken. Maar ik vind het gewoon lekkerder om vlees in boter aan te braden.



Varkenswang met kumquat en soja
(voor 2-3 personen)

  • 350 gram varkenswangen
  • 1 theelepel shichimi togarashi
  • 25 gram boter
  • 1 teentje knoflook, in hele dunne plakjes
  • 2 theelepels verse gember, in hele dunne staafjes
  • 2 theelepels lichte sojasaus 
  • 100 gram kumquats
  • drupje honing
Laat de varkenswangen op kamertemperatuur komen en wrijf ze in met de shichimi togarashi. 
Snijd kumquat in plakjes en verwijder de pitjes. 
Warm de oven voor op 150C. 
Verhit de boter in een ovenbestendige braadpan. Bak de varkenswangen rondom bruin. Haal ze even uit de pan en bak de gember en knoflook even aan. Voeg de sojasaus toe en 0,75 deciliter kokend water. Voeg het vlees weer toe. Doe de deksel op de pan en zet de pan 3 kwartier in de oven. Voeg dan de plakjes kumquat toe en laat nog 3 kwartier verder garen in de oven. 
Haal de pan uit de oven. Schep het vlees op een warm bord en dek even af. Proef het stoofvocht en voeg een drupje honing toe als dat nodig is, en eventueel nog iets sojasaus. Doe het vlees weer terug in de pan. 

Wij aten er wilde&witte rijst en gesmoorde venkel bij. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten