Mascarponeroom met peer, koffie en spekkoeklikeur
(6 glaasjes)- 2 peren, in kleine blokjes
- 1/2 theelepel spekkoekspecerijen
- ± 1,5 deciliter sterke koffie
- 12 lange vingers
- 2 eetlepels spekkoeklikeur
- 1 deciliter slagroom
- 1 theelepel vanille-extract
- 25 gram witte basterdsuiker
- 250 gram mascarpone
Doe de peerblokjes, een lepel water en de spekkoekspecerijen in een klein steelpannetje. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen tot de peer iets zachter is.
Klop de slagroom stijf met de vanille en suiker. Meng de slagroom door mascarpone.
Schep in elk glas een lepel peerblokjes. Breek een lange vinger doormidden en doop de helften in de koffie. Leg op de peerblokjes. Bedruppel met wat spekkoeklikeur. Lepel er wat mascarponeroom op. Maak zo nog een laag met de rest van de peer, lange vingers, koffie, spekkoeklikeur en mascarponeroom.
Ooooh...dat ziet er wel heel erg lekker uit. Meteen maar even een printje maken om komend weekend te proberen. Bedankt voor het delen, Johanneke!
BeantwoordenVerwijderenDank je wel voor je reactie. Was ook erg lekker. Wij hadden het 2 dagen achter elkaar als toetje. Groet Johanneke
BeantwoordenVerwijderen