Weekmenu:
- Een Marokkaans geïnspireerd stoofgerecht met pompoen. Gebruik voor 2 personen 400 gram pompoenblokjes, 1 pot kikkererwten van (uitlekgewicht) 400 gram en 1 blik gepelde tomaten. Je kunt alleen gemalen komijn en koriander gebruiken, maar ik vind zelf een paar hele zaadjes erin lekker. Verder heb je nodig: ui, knoflook, kaneel, kurkuma, rozijnen, iets pittigs als sambal.
- Stamppot boerenkool. Hiervoor heb je nodig: aardappels, boerenkook, rookworst, melk en eventueel spekjes, ui, knoflook.
- Een alternatieve boerenkoolstamppot van zoete aardappel en cavolo nero. Met bijvoorbeeld chorizo of geitenkaas erdoor. Of met een braadworstje. Hiervoor heb je nodig: zoete aardappel, palmkool en chorizo.
- Pasta met tonijn en deze keer met prei. Hiervoor heb je nodig: pasta, prei, tonijn, creme fraiche, ui, knoflook, sambal.
- Varkenshaasje, krieltjes en cavolo nero.
Stamppot van zoete aardappel met cavolo nero en chorizo
- 125 gram gedroogde chorizo, in hele kleine blokjes (1/2 worst)
- 1 kilo zoete aardappels
- 400 gram cavolo nero
Bak de chorizo zonder extra vet in een koekenpan op laag vuur en paar minuten tot de blokjes knapperig zijn.
Schil de zoete aardappels en snijd ze in schijfjes of blokjes. Doe in een pan met zoveel water dat ze onderstaan en voeg zout naar smaak toe.
Snijd de palmkool nog wat fijner en leg bovenop de zoete aardappel. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10-15 minuten doorkoken. Giet af en stamp fijn. Roer de chorizo erdoor.
Variaties:
- In plaats van chorizo ± 100 gram zachte geitenkaas door de stamppot mengen. Ik zou dan wel een beetje sambal en/of gebakken uien meestampen voor een iets pittiger stamppot.
- Serveer de stamppot met een gebakken braadworstje. Dan geldt hetzelfde verhaal over sambal en ui.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten