Hutspot
- 1,2 kilo aardappels
- 800 gram winterpeen
- 500 gram ui, gesnipperd
- ± 1 deciliter warme melk
- ± 2 theelepels sambal
- 1 + 2 eetlepels boter of olie
- 400 gram (runder)gehakt
- scheutje melk
- 3 eetlepels paneermeel
- 1 theelepel sambal
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1/2 theelepel zout
Schil de aardappels en snijd ze in stukken van ± 3 centimeter.
Doe ze in een pan met water, roer even om en giet af. Doe weer schoon water in de pan en voeg zout toe.
Was de winterpeen, schrap of schil en snijd in plakjes van 0,5 centimeter. Leg ze op de aardappels. Voeg de helft van de ui toe. Voeg zoveel water toe dat de aardappels, peen en uien net onder staan. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 15-20 minuten koken tot de groente gaar is. Giet af en stamp met de warme melk door elkaar.
Bak ondertussen de andere helft van uien in 1 lepel boter of olie bruin en bak op het laatst de sambal mee. Meng de sambaluien door de hutspot.
Maak het gehakt aan met een scheutje melk, paneermeel, sambal, 1 lepel ketjap en het zout. Draai er ballen of balletjes van. Verhit de 2 lepels olie in een braadpan en bak de gehaktballen bruin. Voeg een scheutje water toe, doe een deksel op de pan en braad het gehakt in 10-25 minuten (afhankelijk van het formaat bal) gaar. Blus het braadvet af met de laatste lepel ketjap en verdun met een scheutje water.
Serveer de hutspot met de gehaktballen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten