Erbij aten wij nog wat rauwe venkel met granaatappelpitten, een schep yoghurt met verse kruiden als munt, koriander, peterselie erdoor en een stukje Turks brood.
Marokkaanse stoof van pompoen en kikkererwten
(3-4 personen)- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1-2 theelepels harissa (of 1 rode peper, fijngehakt of sambal)
- 1/2 theelepel komijnzaad (heel)
- 1/2 theelepel korianderzaad (heel)
- 1 theelepel komijnzaad (gemalen)
- 1 theelepel korianderzaad (gemalen)
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel kurkuma
- 1 blik gepelde tomaten
- zout
- 1 flespompoen, geschild, in stukjes van 1,5 centimeter (± 1kilo schoon gewicht)
- 1 pot kikkererwten (uitlekgewicht 400 gram)
- 50 gram rozijnen
- eventueel maizena om te binden
Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui een paar minuten. Voeg dan de knoflook tot en met kurkuma toe en bak even mee tot het lekker begint te ruiken. Doe dan de tomaten erbij en plet ze met een lepel. Voeg nog een blik water toe. Breng aan de kook. Voeg zout naar smaak toe. Schep de pompoen erdoor. Laat met een deksel op de pan op laag vuur 20-25 minuten pruttelen tot de pompoen gaar is. Schep af en toe om. Roer de kikkererwten en de rozijnen erdoor en laat nog 5 minuten meewarmen. Proef nogmaals en pas eventueel aan. Als je de pompoenstoof te soeperig vindt, kun je 'm eventueel nog binden met wat met koud water tot een papje geroerde maizena.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten