Deze soort van Danish pastry bakte ik ook in de keuken van tante Fanny. Tante Fanny heeft ook croissantdeeg op rol en daar ging niemand iets mee bakken. Omdat het toch ook wel leuk was om dat te proberen verdeelde ik mijn vulling over deze 2 baksels: de taart en deze flapjes van croissantdeeg. De abrikozen waren redelijk groot, dus ze klapten een beetje open. De smaak werd er niet minder om.
Abrikozenflapjes van croissantdeeg met pompoenpitvulling
- 90 gram pompoenpitten
- 70 gram suiker
- 70 gram boter (zacht)
- 1 ei
- 20 gram bloem
- 5-6 abrikozen (eventueel 10-12 helften uit blik)
Bekleed de vorm met het deeg en duw de rand netjes aan. Bewaar de restjes.
Maal de pompoenpitten fijn met een keukenmachine tot je de structuur van grof meel hebt.
Klop de boter en de suiker tot een luchtig geheel.
Klop het ei los, en houd een lepel achter om straks de taart mee te bestrijken. Klop de rest door het boter-suikermengsel. Meng daarna pompoenpitmeel en bloem door het mengsel.
Verwarm de oven voor op 180C.
Halveer de abrikozen en verwijder de pit.
Verwarm de oven voor op 180C.
Halveer de abrikozen en verwijder de pit.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten