zondag 4 oktober 2015

Leesvoer - Bouillon


Ik ontdekte Bouillon in de bieb. Daar worden ze ook op waarde geschat. Met een harde kaft ingebonden komen ze tussen de boeken over eten en kookboeken te staan. Dus niet op een stapeltje bij de losse tijdschriften. Jaargangen heb ik op die manier gelezen. Tot ik, een beetje over de streep getrokken door een mooi welkomstcadeau, zelf een abonnement nam. Inmiddels heb ik een mooi stapeltje liggen en dat stapeltje zal in de toekomst nog wel wat hoger worden. 

Wat is Bouillon eigenlijk? Het is een magazine over eten in de brede zin. Om in het culinaire jargon te blijven, een uitgebreid diner. Of een gebalanceerd buffet. Geen fastfood. Een greep uit het laatste nummer, najaar 2015: een korte agenda met wat bijzondere foodfestivals, tentoonstellingen en restarantweetjes, een culinaire reisreportage over Centro de Portugal, een essay over vergeten groente, vergeten smaken en dementie, een interview met Han Ji, een artikel over het Nederlandse voedselstilleven, aandacht voor Vietnamese, Welse en IJslandse culinaire eigenaardigheden en korte recensies van een tiental recent verschenen culinaire publicaties. 

Heerlijk leesvoer dus. Eigenlijk zijn ze te mooi om zo op een stapeltje te leggen. Een culinair-artistieke omslag zit er omheen. Dit is degene van dit nummer: Deze uitgave heb ik dubbel omdat deze in de #foodybox herfst was opgenomen. Meer weten? Kijk dan ook eens op mijn facebook-pagina.  Die mag je natuurlijk leuk vinden. Vind ik ook weer leuk. Het dubbele exemplaar geef ik daar weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten