maandag 18 april 2016

Weekmenu

In het weekmenu van deze week iets nieuws: gnocchi. Dat zijn een soort deegkussentjes gemaakt van een deeg van deels aardappel en deels bloem. Een soort pasta dus. Ik heb ze wel eens zelf gemaakt in een pompoenvariant en die was geslaagd. Maar ook wel eens met aardappels en die vielen uit elkaar. Op vakantie in Italie hebben we ze wel eens kant-en-klaar gekocht en dat beviel best, dus toen ze mij ineens hier ook opvielen, probeerde ik ze weer eens. Sindsdien eten we ook af en toe gnocchi. 


Weekmenu

  • Ketjapkip met paksoi
  • Ik was net bij de Lidl, en daar is de begin van de week-aanbieding spinazie. Dus je kunt ook voor de eiercurry gaan. 
  • Gekookte aardappels, witlof en verse worst. Nu is witlof een redelijk natte groente, dus ook al is het dan jus, je kunt er wel een prakje mee maken. Wil je wel iets van jus, dan kun je natuurlijk een zakje gebruiken, maar je kunt ook met de verse worst een ui in halve ringen meebakken en een bakje champignons. Daar doe je dan beker water bij, flink wat peper en misschien een 1/4-1/2 paddenstoelbouillonblokje. Wat je overhoudt, kan bij de andere keer AGV. 
  • Zak roerbaxmix even aanbakken, een blikje tomatenpuree, wat koriander, komijn en iets pittigs erbij, een scheut water en een blik kidneybonen. Hier tortilla's mee vullen en eventueel met nog wat geraspte kaas bestrooien en onder de grill zetten. 
  • Nog een keer AGV deze week: gekookte aardappels, bospeen en nog een keer verse worst. Of je maakt er vissticks bij. 
  • Gnocchi met tomaat en geitenkaas en italiaanse roerbakmix. Koop een basilicumplantje en gebruik een deel van de blaadjes in dit pastagerecht Als je er een beetje goed voor zorgt, kun je daar een paar keer net je pasta wat mee opfleuren. 

Gnocchi met tomaat en geitenkaas
  • 1/2 pak gnocchi
  • 400 gram italiaanse roerbakmix
  • 5 tomaten, in stukjes
  • ± 150 gram zachte geitenkaas
  • blaadjes basilicum
  • zwarte peper uit de molen
  • wat basilicumazijn
In dit recept zit extra veel groente zodat je aan een half pak gnocchi genoeg zou moeten hebben. De rest kun je ongekookt invriezen en voor een andere keer bewaren. Als je minder saus/vulling gebruikt, is een pak gnocchi genoeg voor 3 personen. 

Verwarm de oven of grill voor op 180C.
Breng water met wat zout aan de kook. Kook de roerbaxmix 2-3 minuten in het water en schep met een zeef of schuimspaan uit het water en doe in een ovenschaal. Doe de stukjes tomaat erbij, bestrooi flink met peper en druppel er een klein beetje azijn over. 
Kook ondertussen de gnocchi ook in het water. Je kunt ze eruit scheppen als ze boven komen drijven. Dat duurt ongeveer 2 minuten. Meng ze door de groente in de ovenschaal. Bestrooi met basilicum en verkruimel de geitenkaas erover. Laat nog even goed heet worden in de oven en laat de kaas smelten en misschien een licht korstje krijgen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen