woensdag 4 mei 2016

Cake met kokos en blauwe bessen

Toen was deze cake met kokos en blauwe bessen alweer voor de helft op. Door een deel van de boter door yoghurt te vervangen krijg je net een iets lichtere cake die ook wat frisheid in zijn smaak heeft. Ook een lekkere kandidaat voor de "KEEK van de WEEK".

Op pinterest heb ik een bord gemaakt van alle "Keeks van de Week".




Cake met kokos en blauwe bessen

  • 3 eieren
  • 150 gram suiker
  • 100 gram zachte boter
  • 100 gram yoghurt
  • 2 theelepels citroenrasp (mag ook uit een potje)
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 gram geraspte kokos
  • 100 gram blauwe bessen
Leg een stukje bakpapier op de bodem van een cakevorm. Vet de zijkanten in en bestrooi met wat bloem of paneermeel. 
Splits 2 eieren. Klop de 2 eiwitten stijf en zet even apart.
Klop de suiker met de zachte boter tot een homogeen mengsel. Klop de eigelen en het ene ei erdoor. Klop de yoghurt en het citroenrasp erdoor. Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom. Strooi ook de kokos erbij. Klop door elkaar. Spatel dan het stijfgeklopte eiwit door het beslag en op het laatst de blauwe bessen. 
Verwarm de oven voor op 180C. 
Verdeel het cakebeslag over de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake in ± 50 minuten op 180C gaar. Laat 30 minuten in de vorm afkoelen en stort de cake daarna op een taartrooster om verder af te koelen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen