zondag 16 mei 2010

Kip met verse kruiden

Men neme een hele kip, een scherp mes en wat tijd en dan krijg je dit:




foto-kip-in-stukken-verdelen

En wat doe je daar dan mee? Nou dit:




Kip met verse kruiden

(2/3 personen)
  • 2 drumsticks, 2 kipkarbonades en 2 vleugeltjes
  • 3 el fijngehakte verse kruiden zoals marjoraan, salie, basilicum, peterselie, tijm, oregano
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl citroensap
  • rasp van 1 citroen
  • peper, zout
Meng de kruiden, knoflook, citroensap, citroenrasp, peper en zout in een vijzel tot een pasta. Haal voorzichtig het veel een beetje los van de kipdelen zodat je het kruidenmengsel eronder kan smeren. Leg het vel zoveel mogelijk op zijn oorspronkelijke plek terug. Bak de kip op een rooster in de oven en een uitlekschaal onder het rooster op 190C in zo´n 30-40 minuten gaar en bruin. Keer halverwege een keer om.
En van het karkas met de restjes vlees ga ik bouillon trekken en soep maken. En de kipfilet heb ik in een ander gerecht verwerkt.

1 opmerking: