dinsdag 25 februari 2014

Kabeljauw met parmezaanse kaas en tomaat (foodblogswap)

De foodblogswap deed me deze maand een kijkje nemen op de blog van Claudi, www.foodenhealth.nl. Om eerlijk te zijn, kwam het koken van haar blog even onderaan het lijstje te hangen. Gelukkig zag ik dit recept waar weinig voor nodig was. Toevallig had ik nog een stukje kabeljauw over van een dag eerder, zodat ik dit mooi als lunch kon maken.
Een kleine aanpassing: Ik deed alleen geen teentje knoflook door de tomatenblokjes zoals het recept aangaf omdat ik geen zin had om de hele middag knoflook te proeven.

Ik weet dat 10-15 gram kaas niet veel lijkt, maar ik heb zo'n mooie microplane rasp die een heel klein stukje kaas in een enorme berg rasp omtovert.



Kabeljauw met parmezaanse kaas en tomaat

(1 persoon)
  • ± 125 gram kabeljauwfilet
  • peper, zout
  • 1 tomaat
  • iets knoflook (eventueel)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 10-15 gram parmezaanse kaas
Verwarm de oven op 180C. 
Dep de kabeljauw droog en bestrooi met wat zout en peper. Leg de vis in een ovenschaaltje en doe er 1 lepel water bij. Rasp de parmezaanse kaas erover. Bak de vis in 12-15 minuten gaar. 
Zet - afhankelijk van hoe sterk je gril is - de gril er de hele tijd, of de laatste paar minuten bij aan zodat de kaas mooi goudbruin kleurt. 
Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes en schep om met de olie (en eventueel knoflook).
Als de vis gaar is, schep je de tomatenblokjes erop. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten