Minitaartjes met zoete aardappel en fourme d'ambert
(24 stuks)
- 6 plakjes bladerdeeg (diepvries, pakje van 10 plakjes)
- 1 zoete aardappel (± 200 gram)
- peper, zout
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 50 gram fourme d'ambert
Schil de zoete aardappel. Snijd in hele kleine blokjes (± 3 bij 3 bij 3 mm). Breng een laagje water aan de kook. Doe, als het kookt, de zoete aardappel in het water en kook de blokjes 2 minuten. Giet af en laat afkoelen. Schep om met wat zout en peper en de balsamicoazijn.
Vet een (mini)muffinvorm met 24 holletjes in met wat boter en bestrooi met paneermeel.
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200C.
Snijd elk plakje in 4 vierkanten en duw elk vierkantje in een holletje.
Verdeel de aardappelblokjes over het bladerdeeg.
Verdeel de kaas in kleine stukjes en leg op de zoete aardappelhapjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten