dinsdag 15 maart 2016

Boterkoek met gember


We hadden niets lekkers meer voor bij de koffie, maar ik had ook geen zin om een hele taart te bakken. Dus iets makkelijkers en snellers. Maar wat? Boterkoek, dat was lang geleden. Eigenlijk te lang. Deze keer bakte ik een variant met gember en gebruikte ik mijn grote vorm van 24 centimeter doorsnee. Als je een kleinere vorm hebt, kun je bij mijn recept voor boterkoek met sinaasappel lezen hoe je dat ook alweer omrekent. 


Boterkoek met gember


  • 250 gram bloem
  • 225 gram boter, in blokjes
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 4 bolletjes gember, fijngehakt
  • 1 eetlepel melk
Meng bloem, boter, basterdsuiker en gember in de keukenmachine tot een samenhangend deeg. Verdeel dit deeg over de boterkoekvorm en druk plat. Bestrijk met de melk.
Verwarm de oven voor op 180C. Bak de boterkoek in 25 minuten gaar en lichtbruin. Laat in de vorm bijna afkoelen en schuif dan los van de bodem en stort de koek. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten